Spijk – Tuinbouwweg

Vervangende nieuwbouw Bouwbedrijf Kooi

Aan de Tuinbouwweg te Spijk zijn wij in midden 2019 gestart met het aanbrengen van Thermosteen op de vervangende aardbevingsbestendige nieuwbouw van 4 woningen. Het betreft hier een project met verzekerde garantie . De woningen zijn geheel uitgevoerd in HSB (houtskeletbouw) en aan de buitenzijde voorzien van een systeemgevel met steenstrips..

GEAU-VESTE (= Geeuw-Veste).

Uitdagend en tikkeltje eigenwijs
De chique uitstraling van het wooncomplex in een wijk die op dit moment volop in ontwikkeling is, maakt Geau-Veste met recht uitdagend en een tikkeltje eigenwijs. Juist die positieve ontwikkelingen maken de wijk Lemmerweg-West een gevarieerd en levendig woongebied. 

Voor ons een uitdagend project omdat er naast de gevelisolatie van DUO-Systems is toepast op de HSB-wanden maar ook dat de druppelvormige balkons in het werk rechtstreeks op het beton voorzien werden van steenstrips.

Qbusbouw Koudekerke

Hier hebben we een vrijstaande woning beplakt met MBI langformaat steenstrips (2cm x 4 cm x 60 cm)

Ondergrond was gewapende stuc.

Al met al een fraai plaatje geworden.

Qbusbouw is specifiek en alleen gespecialiseerd in staalframebouw. Staalframebouw is een bouwwijze waarbij met complete elementen zoals vloeren en wanden een dragende skeletconstructie wordt samengesteld. De draagconstructie elementen worden opgebouwd uit koudgevormde staalprofielen.

Only for Men Rosmalen

Steenstrippen HTS Gevelwerk

Steenstrippen HTS GevelwerkVoor vernieuwing van de gevel heeft de opdrachtgever gekozen voor steenstrippen i.s.m. een hoge isolatiewaarde.

Het is een voorbeeld van wat er mogelijk is met steenstrippen.

Prefab Gevels Nijhuis Bouw

Wij voeren een Pilot-project van 11 woningen NOM in Leek voor Nijhuis Bouw uit. De gevels worden prefab geproduceerd in Drachten en voorzien van steenstrips en kozijnen. Hierna worden deze compleet afgemonteerd in Leek.

Steenstrippen
Nijhuis Drachten isoleren en steenstrippen aanbrengen

HTS Gevelwerken is lid van KGS

KGS Logo

Kwaliteit door opleiding

De KGS-leden zijn optimaal getraind in aanbrengen van gevelisolatie met steenstrips. Het KGS-keurmerk wordt uitsluitend uitgegeven aan de leden van KGS, nadat ze de cursus Gevelisolatie Steenstrips met goed gevolg hebben afgerond. Na het behalen van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Het KGS-keurmerk is twee jaar geldig. De deelnemers worden jaarlijks door KGS gecontroleerd. Het keurmerk wordt verlengd zolang de deelnemers volgens de KGS-richtlijnen werken.

HTS Gevelwerken kan een garantie afgeven op het uitgevoerde werk. De looptijd varieert van 10 tot maar liefst 30 jaar. Dit is uniek in Nederland!

Aardbevingbestendig isoleren met Gevelgarantie

Woning Loppersum

In Loppersum, midden in het aardbevingsgebied van 08-01-2018, waar  de twee na zwaarste beving ooit plaats vond, heeft de door ons geïsoleerde woning volgens de NPR-richtlijnen de “test” glansrijk doorstaan.

Woning Loppersum

De woning heeft geen enkele schade opgelopen tijdens de aardbeving. Duizenden schademeldingen zijn er inmiddels al gedaan na de aardbeving van maandag in Groningen. De meldingen lopen uiteen van afgevallen dakpannen, scheuren in meuren tot ontzette kozijnen. Vooral ‘oude’ gebouwen die niet gebouwd zijn via de laatste NPR-richtlijnen zijn de klos, maar ook een aantal ‘aardbevingsbestendige’ nieuwbouwwoningen hebben wat schade opgelopen.

Woning Loppersum

De door ons geïsoleerde woning valt onder het Gevel garantieplan, een verzekering die af te sluiten is voor buiten/binnen gevelisolatie met stucwerk, steen-strips of ongeïsoleerde mortel systemen. Dit kan op nieuw en verbouw, onderhoud en renovatie. Met deze verzekering bent u verzekerd voor 10 jaar en bij isolatie met steenstrippen tot 30 jaar!

Voor ons was dit al de derde woning in dit gebied, en geen van allen heeft schade ondervonden van de aardbevingen.

Afgerond project Amsterdam 1600m2 Kopgevels

Van de vijf wooncomplexen (met 120 portiekwoningen) aan de Platanenstraat in Amsterdam worden onder meer de kopgevels geïsoleerd. Dat gebeurt door HTS Gevelwerken, dat daarbij gebruikmaakt van het beproefde DUO-systems buitengevel-isolatie, een innovatief buiten­gevel-isolatiesysteem dat al heel wat jaren wordt toegepast bij bestaande en nieuwbouwprojecten.

Het systeem bestaat uit een geprofileerde EPS-isolatieplaat die wordt afgewerkt met keramische steenstrips.
Het is bij dit project zaak dat de uiteindelijke uitstraling aansluit bij de wensen van de architect, woningcorporatie en de Amsterdamse welstand. Er is hier een steenstrip met een bepaalde kleur en in een specifieke uitvoering voorgeschreven, waardoor de gevels hun kenmerkende uitstraling behouden.

HTS Gevelwerken begon half mei met de werkzaamheden, nadat de steigers waren opgebouwd. Begin juni kwam het eerste wooncomplex uit de steigers en werd het resultaat van de metamorfose zichtbaar. Het verwerken van het systeem is inmiddels met succes afgerond. De geïsoleerde kopgevels met het Duo-Systems buitengevel­isolatiesysteem laten zich duidelijk aftekenen.